Trogir

HRVATSKA - Hrvatska jadranska obala zbog svoje jedinstvene i sjajne razvedenosti smatra se najljepšom u Sredozemlju. Nigdje u Sredozemlju nema toliko otoka, toliko bezbrojnih nedirnutih uvala, suncem zapljuskivanim hridi, slikovitik plaža , gradova i krajeva punih ljepote.
Zemlja sa «1000 otoka» nudi kristalno čisto more, bujnu mediteransku vegetaciju, jedinstvenu i sjajnu prirodu, sunce i blagu klimu.

TROGIR - 2800 godina povijesti i života u ovom « gradu – spomeniku » bili su uvijek u skladu, dajući svijetu prekrasnu sliku životne radosti i kulturnog napretka. To je bio i glavni UNESCO-ovm priznanju Trogiru u cijelosti kao spomeniku svjetske baštine. Posjetite Trogir i osjetite ljepotu antičkih spomenika, mističnih ulica te harmoniju boja i forme umjetničkih djela.

Smješten u području blage mediteranske klime, Trogir sa svojih 2700 sunčanih sati godišnje je jedan od najprivlačnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. U preko 100 bistroa i restorana u užem središtu Grada uživajte u dalmatinskim specijalitetima pripremljenim na tradicionalan način ili odaberite dobar riblji restoran kojih ima u izobilju.
Prošetajte kroz uske uličice Trogira dok traje Trogirsko Ljeto i uživajte u folkrornim plesovima i koncertima na otvorenom.

Kako se vidi iz priložene foto galerije Trogir je svojim ljepotama privukao i važne osobe kao što su: Nikki Lauda, Eccelstone Bernie, Princess Stefani of Monaco itd...